3/04/2013

Pikku reenikerrontaa

Kysäsin tossa pari postausta taaksepäin, että onko täällä porukka innostunut kuulemaan vähän enemmän mun reenaamisesta. Pari vastausta tuli ja päätin sitten vähän avartaa mun arkipäivien juttuja. MUTTA tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että tää mun blogi menee kokonaan minkään salikerronnan puolelle, ei todellakaan. Älkää olko huolissanne.

Pari juttua ennen mun tän päivän reenailujen kertomista. Toivoisin, että ihmiset ymmärtävät sen, että oon käyny salilla parisen kuukautta vasta ja mulla ei todellakaan ole mitään virkaa nostella kauheen painavia painoja. Kuten moni kokeenempi salikäyjä on sanonut, ettei niille painojen koolle saa ilkkua vaan jokaisella se on ihan henk.kohtanen juttu. Ja se vielä, että kommenttiboksi on aina vapaata tilaa täynnä ja rakentavaa ja paulauttavaa kommenttia saa tottakai pistää! (Ne jotka taas luulee, että pilaa mun päivän jollain äksdee lol-kommenteilla, niin turha luulo.)

Tänään siis mentiin tälläisellä reeniohjelmalla, jota mulla olis jäljellä vielä noin kolmisen viikkoa. Ohjelma on siis ''suunniteltu'' ja toteutettu yhden tutun seurassa, joten luulisin, että tossa on jotain järkeä. Ja se, että mun liikkeiden nimet on mulle vähän tuttavallisemmat. (En siis muista kaikkien niitten laitteiden nimiä.) Joten jos haluutte tietää lisää, kysykää rohkeesti. (Toistot on kaikissa 3x10)

alkulämppä pyöräillen, 7'

jalkaprässi 3x10x70kg
reiden ojennus 3x10x50kg
reiden koukistus 3x10x60kg
loitontajat 3x10x45kg
lähentäjät 3x10x45kg

ojentajat ylätalja 3x10x10kg
hauis alatalja 3x10x5kg
pull down 3x10x20kg
soutulaite 3x10x15kg
''hauislaite'' 3x10x30kg
penkki käsipainoilla 3x10x6kg

selän ojennus 3x10x25kg
vatsalihaslaite 3x10x40kg

loppulämppä pyöräillen, 10'

Elikkä siis, näillä painoilla ja toistoilla saan liikkeet tuntumaan. Reenipäivinä toimii ma, ke ja pe. En tee vielä mitään kaks- tai kolmejakoista ihan siitä syystä, että oon reenannu kunnolla vasta niin vähän aikaan ja mulla on muita esteitä. Näitä esteitä on mm. unen, ravinnon ja kuorman tasapaino. Kuormalla meinaan kaikkee stressaavaa kuten koulu, salilla käynti, ihmissuhteet, työ ja päänsärky. Mulla on siis nyt ohjeina vaan yksinkertasesti nukkua huomattavasti enemmän. Ravinto ja reeni on siis ihan hyvässä kondiksessa. Ravinnosta sen verran, että pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti ja vöhentämään esim vaaleita leipiä ja herkkuja.

Sain nyt käyttöön uuden sykemittarin, jolla voin tarkkailla mun reenejen kulkua ja kaikkee muutakin olennaista. Otin myös käyttöön reenipäiväkirjan, jonne merkkaan kaikki reenit, myös aerobiset. Niiden lisäks vihkoon merkitään reeni/liike, toistot ja painojen määrä, syke ja kesto. Myös viikon välein paino ja 2kk välein mitat eri lihaksista. Mun sykkeet on nyt huomattavan ylhäällä juurikin ton liiallisen kuorman takia, ei suinkaan ylikunnon. (Asiasta keskusteltu!)

Nyt sitten vaan tollasta reenamista vielä parisen viikkoa. Pyrin myös käymään ryhmätunneilla (Grit, Bodycombat, Bodyattack, Cxworx), mutta en niin paljoa kuin ennen. Jalkapallon pikkuhiljaa lisääntyessä pitää miettiä reenisuunnitelmia vähän uusiks. Kohta kattellaan muutenkin sitä ohjelman vaihtamista.

Nyt tosiaan untenmaille! Ja kommenttia vaan tuleen, yritän vastailla parhaani mukaan. :)
- Karo12 kommenttia:

 1. monta kertaa viikossa käyt salilla?:)

  VastaaPoista
 2. Vau, ihan älyttömän kaunis tuo banneri! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Semisemi ;) Ja juu pitänee tsekata :P

   Poista
 4. Mikä on hauislaite? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Technogymin laite, ''upper back'', ns. levee soutu uskoisin. :)

   Poista
 5. Oot älyttömän nätti ♥ Ja super ihania kuvia sulla täällä!!:)

  http://saijis.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä, että millä oot saanu ton "8 kommenttia" -tekstin paikalle haluamas tekstin? Joskus se onnistu ihan perusasetuksista, mutta ei enää.. :/

  http://kaikkiaskeleet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jaa a. Todnäk sieltä perusasetuksista, mutta ei mitään tietoa mistä nykyisin. :/ Kannattaa vielä tsekkaa kaikki mahdolliset asetukset ja jos ei löydy niin eti googlesta apua! :S

   Poista

Tell me a gossip!